Chifteluțe gratinate cu mozzarella - perfectă înca de la primele mese ale celor mici🥘

         
Rețeta de chifteluțe gratinate cu mozzarella este perfectă încă de la începutul diversificării, iar chifteluțele sunt o modalitate perfectă de a introduce carnea la început. O carne condimentată și cu gust, dar în același timp destul de moale pentru ca bebelușii să o poată mesteca și înghiți fără efort. În ciuda temerilor oricărei mămici în primele etape ale trecerii la mâncarea solidă, trebuie să le acordăm încredere celor mici și să transformăm masa într-un moment relaxant și interesant nu într-un motiv de stres. Masa celor mici poate dura oricât: 15 minute, 30 de minute, 40 de minute și chiar mai mult, în funcție de fiecare bebeluș, de aceea autodiversificarea este o metodă care necesită mai multă rabdare însă vine și cu satisfacții pe măsură.


INGREDIENTE:

· 500 g carne tocata (mix vită și porc)

· 1 ou

· 55 g pesmet

· 120 ml lapte

· 1/2 legătura pătrunjel

· 3 căței de usturoi

· 20 g parmezan (opțional peste 1 an)

· 1/3 linguriță piper, amestec de verdețuri

· ulei de măsline

· 300 g sos de roșii cu usturoi și busuioc

· 200 g mozzarella

 

1. Într-un bol am combinat carnea tocată, oul, pesmetul, laptele, pătrunjelul, usturoiul, parmezanul și condimentele. Am amestecat până când mix-ul s-a uniformizat.

2. Am format chifteluțele de mărimea unui glob de înghețată și în fiecare am pus un cubuleț de mozzarella.

3. Am dat chifteluțelor forma rotundă cu palmele unse cu ulei de măsline, le-am așezat în tavă pe hârtie de copt, le-am dat la cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 20 min (ventilație sus-jos).

4. Într-o tavă am întins câteva linguri de sos de roșii, am adăugat chifteluțe și deasupra am pus restul de sos de roșii și mozzarella răzuită.

5. Am acoperit tava cu hârtie de copt și am copt la 200° C timp de 25 min.

 

Am servit cu o minunată tocăniță de legume.

 

Poftă bună 🍴 !

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!