Caută
  • Simona

Chifteluțe gratinate cu mozzarella 🥘



INGREDIENTE:

· 500 g carne tocata (mix vită și porc)

· 1 ou

· 55 g pesmet

· 120 ml lapte

· 1/2 legătura pătrunjel

· 3 căței de usturoi

· 20 g parmezan (opțional peste 1 an)

· 1/3 linguriță piper

· ulei de măsline

· 300 g sos de roșii cu usturoi și busuioc

· 200 g mozzarella



1. Într-un bol am combinat carnea tocată, oul, pesmetul, laptele, pătrunjelul, usturoiul, parmezanul și piperul. Am amestecat până când mix-ul s-a uniformizat.

2. Am format chifteluțele de mărimea unui glob de înghețată și în fiecare am pus un cubuleț de mozzarella.

3. Am dat chifteluțelor forma rotundă cu palmele unse cu ulei de măsline, le-am așezat în tavă pe hârtie de copt, le-am dat la cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 20 min (ventilație sus-jos).

4. Într-o tavă am întins câteva linguri de sos de roșii, am adăugat chifteluțe și deasupra am pus restul de sos de roșii și mozzarella răzuită.

5. Am acoperit tava cu hârtie de copt și am copt la 200° C timp de 25 min.


Am servit cu o minunată tocăniță de legume.


Poftă bună 🍴 !

0 afișare

Informații utile

©2019 MOLEUROSIM SERV SRL